2009. november 24., kedd

Ma msn-eztem egy barátnőmmel, aki megkért, hogy meséljem el a jobb agyféltekés rajzolás alapjait. Mert hogy egy haverjával chat-el, aki épp ezt a tanfolyamot végzi. Hmmm, egy pillanatra megakadtam, hogy most ezt így msn-en, pár szóban kéne elmondanom, vagy hosszan fejtegetnem... Aztán csak úgy elkezdtem írni és azt vettem észre, hogy alig bírom abbahagyni.:-) Úgyhogy gondoltam leírom nektek is, hogy mit válaszoltam. Hátha valaki most érdeklődik ez iránt és érdekes lehet számára.

"A bal agyféltekéd a realitásért, logikus gondolkodásért felel. Ami megmondja neked, hogy mi az, amire képes vagy, ha logikusan nézed. Mi az ami lehetséges. A Jobb agyféltekéd pedig a kreativitásért felel, az olyan dolgokat határozza meg, amit el sem hiszel, mert a bal agyféltekéd nem engedi. Gyerekként még a jobbat sokszor használjuk, de a mai világban nincs rá szükség és azt követelik tölünk a sulitól kezdve, hogy szabályok szerint éljünk. Ezért a bal az amit általában a mindennapokban, mindenki használ. A lényege rajzolás szempontjából az, hogy át tudj kapcsolni jobb agyféltekés módba és kikapcsold a zavaró, aggodalmaskodó balt. Ehhez rengeteg feladatot csinálnak a tanfolyamokon, olyanokat amit a résztvevők az elején hülyeségnek, értelmetlennek tartanak és pont ez az értelmetlenség az, ami lehetővé teszi a jobb oldal aktivizálását. Mert a lényeg, hogy veszítsük el a logikus módunkat és amikor sikerül, akkor elveszted az időérzékedet, nem tudsz beszélgetni, szinte meg sem hallod, hogy mi történik körülötted.

A rajzolás lényege pedig, hogy ne azt nézd, amit rajzolsz, ne tudatosítsd magadban, hogy az egy szem vagy száj, mert ilyenkor a bal agyfélteke a berögzült formákat hozza eléd, amit te ott logikusan gyermekrajz szinten megtanultál az oviban, hanem csak a vonalakat formákat, árnyékokat fényeket és az úgynevezett negatív teret nézd. Vagyis azt, ami a formán kívül van és sokszor fejjel lefelé is rajzolnak az ilyen tanfolyamokon, hogy végképp sikerüljön kilépni a logikából, és ilyenkor születik meg a csoda és a végén mindenki hitetlenkedik, hogy ezt nem csinálhatta ő."

Na, hát itt döbbentem rá, hogy csak írok és írok...:-) Úgyhogy gyorsan abba is hagytam, mert lehet ez már túl sok infó volt így hirtelen.

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam, ha szeretnél megtanulni rajzolni az alapoktól, egyszerűen és akár egy hét alatt, akkor kattints ide.

Ha egyedi ajándékkal szeretnél meglepni valakit: grafitrajz fénykép alapján

Hogyan válassza ki a legjobb utónevet, keresztnevet gyermekének? utonev-keresztnev.hu/utonev-p32.keresztnev

0 megjegyzés:

Elérhetőség

Rajz rendelés, portrérajzolás, valamint az Online rajztanfolyamról érdeklődés: contact@rajzhobby.hu

Iratkozz fel Feedre

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam
Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Keresés ebben a blogban

Hobby rajz's Fan Box

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Itt tudsz feliratkozni hírlevélre

Add meg az e-mail címed:

Delivered by FeedBurner

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.