2009. szeptember 29., kedd

Egy kicsit szeretnék írni a jobb agyféltekés rajzolás elméleti hátteréről is.

Betty Edwards volt az, aki kifejlesztette ezt a módszert, ami tulajdonképpen az emberek alapvető készségeire alapoz valamint a két agyfélteke közötti különbségre.

Azt már említettem egyszer, hogy a bal agyfélteke az, amelyik a reális, elemző és verbális. A jobb agyfélteke pedig a kreatív, vizuális és egyidejű gondolkodásra képes. A bal nem hagyja, hogy elhiggyük azt, hogy valami megvalósítható, ha nincs rá logikus, alátámasztott bizonyíték. De ha sikerül átváltani az úgynevezett "J-módba", akkor olyan dolgokat tudunk létrehozni, amin magunk is csodálkozunk a végén, hogy ezt nem csinálhattuk mi.

A realisztikus rajzoláshoz alapvetően 5 részkészségre van szükség. Ezek a szélek, terek, viszonyok, fények és árnyékok valamint a teljesség észlelése, vagyis hogy a részletek mellett az egészet is lássuk meg. És ezek ugyanolyan alapvető készségek, amik a rutin feladataink elvégzéséhez is szükségesek, mint például a vezetés vagy a biciklizés, amik az elején ugyancsak nehéznek, szinte lehetetlennek tűntek és azt hittük, hogy sosem fog menni, aztán szép lassan egyre inkább ráéreztünk a dologra. És ez a rajzolásnál sincs másképp. Itt a kulcs egyszerűen csak az, hogy csináljuk. :-)

Az első négy készséget szépen egymás után kell "elsajátítani", azért írom idézőjelben, mert ezek már megvannak bennünk, csak ki kell hozni gyakorlással és megfelelő agyi módba való átváltással. Az ötödik, vagyis a teljesség észlelését az előző négy automatikusan hozza magával, vagyis ezt nem kell külön gyakorolni.

Online Jobb Agyféltekés rajztanfolyam, ha szeretnél megtanulni rajzolni az alapoktól, könnyen és gyorsan, de a saját tempódban, akkor kattints ide.

Ha pedig egy szép grafit rajzzal lepnél meg valakit, akkor ide kattints.

Hogyan válassza ki a legjobb utónevet, keresztnevet gyermekének? utonev-keresztnev.hu/utonev-p32.keresztnev

0 megjegyzés:

Elérhetőség

Rajz rendelés, portrérajzolás, valamint az Online rajztanfolyamról érdeklődés: contact@rajzhobby.hu

Iratkozz fel Feedre

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam
Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Keresés ebben a blogban

Hobby rajz's Fan Box

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Itt tudsz feliratkozni hírlevélre

Add meg az e-mail címed:

Delivered by FeedBurner

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.