2009. szeptember 22., kedd

A múltkor írtam arról, hogy hogyan lehet a 3 dimenziós teret 2 dimenzióban érzékelni és ezáltal így is ábrázolni egy „nézőke” segítségével.

Akkor csak azt írtam le, hogy mit tapasztalsz, de most szeretnék segítséget nyújtani ahhoz, hogy ezt ki is tudd próbálni, mert a jobb agyféltekés rajzoláshoz, főleg annak az elején történő megértéséhez szerintem ez nélkülözhetetlen.

Szerezz be egy átlátszó, műanyag lapot, kp. egy nyomtató papírnak megfelelő nagyságút és egy fekete kartonpapírt. Ezek papír-írószer boltban beszerezhetőek. Majd húzd meg a fekete kartonpapir átlóit és az átlókat kösd össze 2-2 vízszintes és függőleges vonallal, úgy hogy a kartonnak hagyj megfelelő keretet (kb. 2 cm-t, attól függően, hogy mekkora abalakot szeretnél rá). És az így alkotott téglalapot vágd ki. Az átlókra csak azért van szükség, hogy a nézőkéden lévő ablak arányai megegyezzenek a lap arányaival.

Az átlátszó műanyag lapra rajzoljunk egy nem lemosható vékony filccel szálkeresztet. Tehát egy függőleges és egy vízszintes vonalat, ami függőlegesen és vízszintesen is megfelezi a lapot. Amolyan célkereszt szerűséget kapunk így. Vagy eleve olyan műanyag lapot szerezz be, amin van ilyen kereszt. Azt hiszem, hogy ilyet is lehet kapni.

Amire még szükségünk lesz az egy csiptető, amivel a műanyag lapot majd hozzá tudjuk rögzíteni a már előzőleg elkészített kis kerethez. De ha nem akarsz csiptetőt használni, akkor a keretedet rá is ragaszthatód az átlátszó lapra, ezt szerintem könnyebb használni, mert a csiptetőtől megnő a súlya és könnyebben elhajlik mikor használod.

Csinálhatsz több nézőkét is, kisebb illetve nagyobb ablakokkal, de majd ezt később ha használod, úgy is el tudod majd dönteni, hogy kell-e neked még más méretekben is vagy sem.

A használatát a következő bejegyzésben megírom, addig is szerezz be egy letörölhető fekete filctollat, amivel majd rajzolhatsz a nézőkédre. :-)

Ha esetleg nem volt teljesen érthető a leírás, akkor szóljatok, és csinálok egy rajzot is hozzá segítségként.

Online Jobb Agyféltekés rajztanfolyam, ha szeretnél megtanulni rajzolni az alapoktól, könnyen és gyorsan, de a saját tempódban, akkor kattints ide.

Ha pedig szeretnél meglepni valakit egy különleges ajándékkal, akkor ide kattints.

Hogyan válassza ki a legjobb utónevet, keresztnevet gyermekének? utonev-keresztnev.hu/utonev-p32.keresztnev

0 megjegyzés:

Elérhetőség

Rajz rendelés, portrérajzolás, valamint az Online rajztanfolyamról érdeklődés: contact@rajzhobby.hu

Iratkozz fel Feedre

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam
Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Keresés ebben a blogban

Hobby rajz's Fan Box

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Itt tudsz feliratkozni hírlevélre

Add meg az e-mail címed:

Delivered by FeedBurner

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.