2009. szeptember 23., szerda

Ahogy a múltkori bejegyzésben ígértem, most a nézőke használatáról lesz szó.

Ha sikerült elkészíteni a múltkori leírásom alapján, akkor válassz ki valamit, amit le szeretnél rajzolni. Az elején jobban teszed, ha egy tárgyat, mondjuk egy virágot választasz, mert az nem mozog és van türelem :-)

Szóval, tartsd magad elé a nézőkét a bal kezedben fogva (bal kezeseknél fordítva) és azon keresztül nézd a kiválasztott tárgyat. Állítsd be a távolságot, attól függően, hogy mekkorában akarod majd ábrázolni a virágot. Fogj egy letörölhető filctollat, csukd be az egyik szemed, és mostantól kezdve mindig ugyanazzal a szemeddel nézd a virágot, különben elcsúszik a kép.

Válasz ki két támpontot, például a virág egyik oldalán vagy alján lévő egyik szirom külső peremét, a másik támpontod pedig legyen egy másik szirom, vagy egy levél egyik vonala, oldala. A lényeg, hogy ezáltal biztos viszonyítási pontokat kapj, hogy ha elmozdulna a kezed rajzolás közben, akkor a két támpontodat használva vissza tudd állítani a nézőkét a kezdeti helyzetébe. Ezután pedig rajzold végig a körvonalait, széleit a virágnak.

Olyan ez, mint amikor gyerekkorunkban zsírpapíron keresztül másoltunk le rajzokat egy-egy könyvből. Itt is csak végig kell rajzolnod a formát, amit a műanyag lapon keresztül látsz.

Ha ez megvan, akkor az így kapott rajzot csak simán át kell rajzolni egy papírlapra. így kapsz egy alapot. Ezután következne a jobb agyféltekés rajzolás lényege, vagyis, hogy a a virágot nézve azt rajzold, amit látsz és a negatív terek felismerésével, fények és árnyékok használatával tedd élethűvé a rajzod.

Ez most csak a nézőke használatáról szólt, de majd írok ezekről a negatív terekről, meg szélekről, fényekről és árnyékokról is egyszer :-) De szerintem már ez is nagy élmény, hogy valami, amit 3 dimenzióban látsz, azt meg tudod örökíteni papíron is, még ha egyelőre csak a körvonalait sikerült csak ábrázolni.

Erről is találtam egy kis videót, bár ez csak az egyik viszonyítási alap felvételég mutatja a dolgot, de talán így mégis csak érthetőbb lesz az, amit leírtam.

Online Jobb Agyféltekés rajztanfolyam, ha szeretnél megtanulni rajzolni az alapoktól, könnyen és gyorsan, de a saját tempódban, akkor kattints ide.

Ha pedig egy szép grafitrajzzal lepnél meg valakit, akkor ide kattints.

Hogyan válassza ki a legjobb utónevet, keresztnevet gyermekének? utonev-keresztnev.hu/utonev-p32.keresztnev

0 megjegyzés:

Elérhetőség

Rajz rendelés, portrérajzolás, valamint az Online rajztanfolyamról érdeklődés: contact@rajzhobby.hu

Iratkozz fel Feedre

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam
Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Keresés ebben a blogban

Hobby rajz's Fan Box

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Itt tudsz feliratkozni hírlevélre

Add meg az e-mail címed:

Delivered by FeedBurner

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.