2010. március 16., kedd
Érezted már azt, hogy csak úgy lerajzolnál valamit, de a kezed valahogy nem azt követi, amit szeretnél, nem olyan formát, vonalat alkot? Igazából itt a kezed és az agyad, gondolataid közötti összhang az, ami hiányzik. Mint mindent, itt is gyakorolni kell, hogy ezt az összhangot megteremtsd. Néha csak úgy vegyél elő egy kis vázlatfüzetet és rajzolj le bármit, ami az utadba kerül, amit csak úgy meglátsz és megtetszik. Próbálj meg csak úgy szabadon, gátlások nélkül rajzolni, nem kell a radír sem, ne gondolkozz csak csináld. Nem kell rá sok időt szánnod, ha akarod lehet ez csak egy gyors vonalas vázlat a főbb formákról, de lehet aprólékosabb is, de ne piszmogj vele, csak lazán. Engedd el magad, csak úgy élvezd a folyamatot. Próbáld ki a következő pár egyszerű lépést:
  • Először néz ki valamit a környezetedben, amit megörökítenél, kezd el rajzolni, de úgy, hogy csak azt nézed, amit rajzolsz, de a papírodra, a kezedre nem nézel. Mikor új vonalat kezdesz, akkor persze nézz oda egy pillanatra, hogy megtaláld a kezdőpontot, de utána ismét csak a rajzolandó dolgot nézd.
  • Aztán csinálj egy rajzot úgy, hogy nézed a papírodat is és a lerajzolandó dolgot is.
  • Majd végül egy harmadik rajzot is készíts, de most csak a papírodat nézd, és próbálj meg emlékezetből rajzolni.
Csak lazán, ne görcsölj, engedd el magad. Élvezd a folyamatot, az alkotást. Csak magadnak csináld, a saját örömödre!!! Kedvcsinálónak az így készült 3 rajz egy favázáról: Csak a tárgyat nézve => A tárgyat és a papírt is nézve => Képzeletből rajzolás =>

0 megjegyzés:

Elérhetőség

Rajz rendelés, portrérajzolás, valamint az Online rajztanfolyamról érdeklődés: contact@rajzhobby.hu

Iratkozz fel Feedre

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam
Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Keresés ebben a blogban

Hobby rajz's Fan Box

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Itt tudsz feliratkozni hírlevélre

Add meg az e-mail címed:

Delivered by FeedBurner

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.