2010. február 2., kedd
Találtam egy nagyon jó kis hasznos dolgot Nektek. Mikor elkezdesz egy rajzot először valahogyan fel kell venned a helyes arányokat, vagy egy vázlatot kell készítened, hogy a rajzod pontos legyen majd a végén. Ennek ugye számos módja van, vagy vonalzókat használsz, vagy pausz papírt, esetleg felrajzolsz egy hálót a képre és a papírodra is stb... Vincent Van Gogh is használt segítséget a helyes arányok felvételéhez, ő egy úgynevezett perspektíva szerkezetet alkalmazott, ami egy behálózott képsík volt. (ref.) Amit pedig találtam ezen első lépés könnyű és gyors elvégzésére az a SimmTrace, ez egy ingyenesen letölthető program, amit innen tölthetsz le. Ez a program Roy Simmons nevéhez fűződik, aki egy angol művész, és a vízfestékre specializálódott. Itt találhatod az ő általa készített bemutatót a SimmTrace használatáról. http://www.youtube.com/watch?v=LzlgsMRbG8E Ezzel nagyon sok időt spórolhatsz meg magadnak, hogy előrajzold a képet. Találtam egy másik nagyon jó demonstrációs videót is hozzá Jullia-tól: http://www.youtube.com/watch?v=u4ht_xPCba0 Remélem mindenkinek nagy segítségére fog válni ez a program. :-) Aki pedig szeretne megtanulni rajzolni az alapoktól, szép és élethű rajzokat készíteni, tehát az előrajzolás utáni lépéseket is el szeretné sajátítani, az kattintson ide. Aki pedig szeretne egy grafitrajzot valakinek ajándékba, vagy esetleg saját magának, ő pedig ide kattintson.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez undorító! Ennyi erővel indigózni is lehet... ehhez nem kell rajztudás csak "satírozni" kell.... én éveket töltöttem azzal, hogy maximum rácsháló segítségével minél tökéletesebb portrét tudjak készíteni szabad kézzel, így büszkén nevezhetem magam művésznek... ugyanolyan ez is mint a diéta és erőfeszítés nélküli fogyás, nagy kamu az egész!
    Tiszteletem: Laci

    VálaszTörlés
  2. Kedves Laci,
    Köszönjük a hozzászólást. De nem kell azért ennyire felháborodni. :-) Senki sem mondta, hogy ezt kell használni. Ez is egy érdekesség,amiről jó ha tudsz, hogy van ilyen. És például, akit nem érdekel maga a rajzolás, csak mondjuk a színekre akar specializálódni, annak hasznos lehet.

    VálaszTörlés

Elérhetőség

Rajz rendelés, portrérajzolás, valamint az Online rajztanfolyamról érdeklődés: contact@rajzhobby.hu

Iratkozz fel Feedre

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam
Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam

Keresés ebben a blogban

Hobby rajz's Fan Box

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam
Online Színes Jobb Agyféltekés Tanfolyam

Itt tudsz feliratkozni hírlevélre

Add meg az e-mail címed:

Delivered by FeedBurner

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.